Uscător industrial fructe, legume, plante – deshidratare prin refrigerare

Uscarea a reprezentat dintotdeauna metoda cea mai simplă și naturală de conservare a alimentelor în afara sezonului. Este, de asemenea, cunoscut faptul că uscarea la temperaturi mai scăzute permite păstrarea majorității enzimelor, mineralelor, vitaminelor și sărurilor minerale naturale.

Uscarea prin refrigerare pe care o propunem este modalitatea ideală de deshidratare a alimentelor, din câteva considerente foarte importante, și anume:

– permite păstrarea tuturor proprietăților organoleptice ale produselor alimentare inițiale (gust, culoare, aspect);
– fracțiile lichide extrase din alimente sunt de o importanță deosebită, întrucât se pot recupera și valorifica în producția de sucuri bio, alimentație nou-născuți, produse cosmetice, farmaceutice, etc..
– reducerea cu până la 70% a costurilor cu energia electrică, față de uscătoarele tradiționale.

Uscarea prin refrigerare se bazează pe instalații de refrigerare care răcesc aerul din interiorul uscătorului, îl deshidratează și apoi aduc la 35-40°C la o umiditate de cca 5-6%. Aerul cald deshidratat se încarcă cu umiditatea din produsul crud, iar ulterior fractia lichida este separata de aerul uscat care este eliminat.

Confidențialitate și cookie-uri: Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Dacă continui să folosești acest website ești de acord cu utilizarea lor.